Cu un fast ce aminteşte de sărbătorile bizantine a fost prăznuită la Mănăstirea Vatopedi sărbătoarea Punerii în raclă a Sfântului Brâu al Maicii Domnului.
Anul acesta, slujbele pline de măreţie au avut întâistătător pe Ierarhul Patriarhiei Alexandriei Preasfinţitul Episcop de Catanga (Congo) Meletie (Grigoriatul).
Trebuie menţionat faptul că Preasfinţitul Meletie s-a bucurat de o primire călduroasă din partea Întâistătătorului Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedi, Părintele arhim. Efrem precum şi din partea fraţilor mănăstirii.
În continuare a fost săvârşită vecernia, în Katholikonul Buneivestiri, şi apoi priveghere de toată noaptea cu participarea a sute de credincioşi veniţi din întreaga Grecie, dar şi din străinătate.
A doua zi s-a slujit Liturghia arhierească a hramului, avându-l întâistătător tot pe Preasfinţitul Episcop de Catanga, Meletie.
Au luat parte la slujbă egumenul Mănăstirii Vatopedi, Gheronda Efrem, egumenul Mănăstirii Sfântului Dionisie din Olimp, arhim. Maxim Kyrítsis şi o mulţime de preoţi din multe sfinte mănăstiri şi schituri ale Sfântului Munte.
Trebuie să amintim, de asemenea, faptul că, la slujbele şi prilejuite de această sărbătoare, au luat parte şi părinţi din Sfânta Mănăstire Korónī.