Biserica Sfântul Grigorie Palama se află în Bucureşti, la circa un kilometru de podul Grozăveşti, pe malul drept al Dâmboviţei, lângă aleea de intrare în incinta Universităţii Politehnice Bucureşti.
Ideea ridicării unei biserici în campusul Politehnicii a aparţinut tinerilor din Asociaţia "Sfântul Grigorie Palama" şi ASCOR, alături de Horia Bernea, Paul Gherasim, IPS Teofan al Moldovei şi Bucovinei, pr. prof. Constantin Coman, Costion Nicolescu, Virgil Vlăescu şi alții.
După planurile iniţiale ale arhitectului Nicolae Goga, proiectul a fost finalizat în anul 1995 de arhitecţii Liliana Elisabeta Chiaburu şi Paul Lupu.
După ce conducerea Universităţii a pus la dispoziţie 3.200 de metri pătraţi pentru a putea fi construită biserica, lucrările de execuţie au început în anul 1996 şi s-au încheiat în noiembrie 1998.
Biserica Sfântul Grigorie Palama a fost sfinţită în ziua de 26 noiembrie 1998, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, împreună cu Preasfinţitul Vincentiu Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal, în prezenţa vrednicului de pomenire P.F. Teoctist - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Pictura interioară a fost executată începând din anul 2004 de către iconarul Mihai Coman.
Sfinţirea picturii bisericii a avut loc pe 31 octombrie 2010.
Mihai Coman este asistent universitar al Facultăţii de Teologie din București, catedra de Artă, pictor bisericesc atestat și membru al Uniunii Artiştilor Plastici și al grupului Eikona.
A studiat pictura în Sfântul Munte, la Mănăstirea Xenofont, și la Atena, fiind elev al profesorului universitar și zugravului de biserici Geórgios Kórdis.
În prezent, trăiește și lucrează în București, fiind căsătorit și având doi copii.
Lucrările sale pot fi găsite sau comandate la Librăria Bizantină din București.
mai mult