O minune a Sfintei Ana

25 July 2014
Sfânta Ana si Maica Domnului, icoană portabilă, Serbia, sec. XIV

Sfânta Ana si Maica Domnului, icoană portabilă, Serbia, sec. XIV

Dialehtí Gheorgopoúlou, din localitatea Eghíou, prefectura Ahaía, povesteşte următoarele despre o minune petrecută în anul 1983:

Toate acestea s-au petrecut pe când fiul meu, Iórgos, era în vârstă de zece ani, elev la gimnaziu. Într-o zi, întorcându-se de la şcoală, nu a găsit pe placul său mâncarea ce fusese pregătită, s-a supărat şi a început să cureţe şi să mănânce portocale. În supărarea sa, însă, a rostit şi un cuvânt de hulă, o înjurătură. Nici n-a apucat să taie portocala, că s-a prăbuşit jos, făcând spume la gură şi lovind podeaua cu picioarele. Văzându-mi copilul într-o asemenea stare, l-am chemat pe doctorul Iannáchis Spyrópoulou. După examinarea copilului, doctorul mi-a spus:

– Nu este o boală pe care s-o putem vindeca noi, medicii, noi nu avem ce face aici. Cheamă părintele.

L-am chemat atunci pe părintele de rând de la biserica noastră de enorie, care a citit mai multe rugăciuni. După citirea rugăciunilor, copilul s-a liniştit şi a putut să comunice cu cei dimprejurul său. A povestit, atunci, următoarele: «Pe când tăiam portocala, şi rostisem, în supărarea mea, acea blasfemie, am văzut urcând pe scara noastră pe unul scund şi negru, cu o coadă lungă. M-a lovit cu coada peste faţă şi am căzut jos. De atunci nu-mi mai amintesc nimic. Înainte să mă lovească şi în spate, a văzut-o pe bunica (Myrsíni Paschalídou) făcându-şi cruce şi a plecat. La tine mă voi întoarce, ca să ne lămurim, i-a spus bunicii».

Copilul a continuat să fie neliniştit. Îl vedea adeseori pe negrul acela cu coadă lungă. Am mers pe la multe locuri de închinare şi ne-am rugat să se izbăvească. Aceasta a durat aproape şase luni. În cele din urmă, am dus copilul la Sfânta Ana, îmbrăcat în rasă. Câtă vreme s-a aflat în biserică, a fost liniştit, dispăruse tulburarea. Icoana aceasta, spunea, arătând icoana Sfintei Ana, mă linişteşte. De aceea am mers multă vreme, în mod regulat, la Sfânta Ana. Nu l-a mai văzut pe negrul acela cu coada lungă, s-a liniştit, s-a făcut bine şi până astăzi se bucură de o sănătate deplină.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB