A trecut la Domnul părintele Moise Aghioritul

1 June 2014

moisis in

În dimineaţa zile de 1 iunie, în Duminica celor 318 Părinţi de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, la ora 4:14 Părintele Moise Aghioritul a trecut la Domnul după o perioadă îndelungată de suferinţă.

Născut în Atena, în 1952, părintele Moise a fost monah în Sfântul Munte vreme de 35 de ani. S-a ocupat cu aghiografia (vieţile sfinţilor), poezia, critica şi scrisul în general. Este autorul a 52 de cărţi şi a peste o mie de articole. Multe din lucrările lui au fost traduse în alte limbi, primind premii. A ţinut numeroase conferinţe, fiind invitat de mitropolii, universităţi şi diverse organizaţii atât în Grecia, cât şi în străinătate. A fost referent în cadrul a peste 80 de congrese. A fost secretar-şef al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte și redactor-şef al periodicului aghiorit Protaton. În ultimii 25 de ani a fost stareţul chiliei Sfântului Ioan Hrisostom, ţinând de Schitul Sfântului Pantelimon al Mănăstirii Cutlumuş. Este considerat ca fiind cel mai prolific scriitor aghiorit contemporan.

Puteţi citi mai multe articole semnate de părintele Moise aici: http://www.pemptousia.ro/author/monahul-moise-aghioritul/

Veşnică pomenire!

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB