Papa Alexandriei în vizită în Sfântul Munte

17 May 2014

alexandreias athos 1 in

Cu multă căldură și cu fastul aghiorit obișnuit a fost întâmpinat vineri, 16 mai, Preafericitul Patriarh și Papă al Alexandriei și întregii Africi, kyr Theodor al II-lea, de către Sfânta Epistasie și reprezentanții Sfintelor Mănăstiri cu ocazia vizitei acestuia în Sfântul Munte.

alexandreias athos 2 in

Primirea oficială a avut loc la Karyés, apoi a urmat o slujbă la biserica Protaton, ocazie cu care Protepistatul Sfântului Munte a ținut un cuvânt de bun venit pentru oaspetele alexandrin. În răspunsul său, Preafericitul Patriarh Theodoros a ținut să menționeze relevanța legăturilor sale duhovnicești cu Sfântul Munte și să mulțumească pentru ocazia pe care o are acum de a vizita Sfântul Munte, împlinind vizita încheiată tragic de înaintașul său, Patriarhul Petros, care a murit în accident de elicopter în anul 2004, pe când se îndrepta spre Sfântul Munte.

alexandreias athos 3 in

În arhondaricul Sfintei Chinotite, după obișnuita kerasmă aghiorită, Patriarhul Alexandriei s-a întâlnit cu reprezentantul Patriarhiei Ecumenice, Mitropolitul de Milet, kyr Apóstolos, care i-a transmis salutul și binecuvântarea Patriarhului Ecumenic, kyr Bartholomeu.

alexandreias athos in 4

În după amiaza zilei de vineri, Patriarhul Alexandriei s-a îndreptat spre Sfânta și Marea Mănăstire Vatopedi, unde a participat la privegherea cu ocazia prăznuirii Sfântului Gherasim Palladas.

alexandreias athos 5

În cuvântul său, Patriarhul Theodoros a mărturisit că, venind în Grădina Maicii Domnului, l-a copleșit simțământul că este monah. De asemenea, a menționat rolul Sfântului Munte în marea lucrare misionară ce se petrece pe continentul african: mulți monahi și ieromonahi din Sfintele Mănăstiri și Schituri ale Athosului, din care trei au fost rânduiți episcopi, aduc în fiecare zi mărturia Ortodoxiei „cu cuvântul și cu fapta”, botezând în numele Sfintei Treimi mulțime de oameni, confrații noștri.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB