Mărturie despre minunile săvârşite de Sf. Evghenie

21 January 2014

agios_eugenios_trapezountios_4961Doamne ajută!

Având în vedere că astăzi este 21 ianuarie, ziua Sf. Evghenie, mă gândesc că este un moment prielnic pentru a aduce şi noi, ca familie, slavă şi mulţumire acestui Sfânt, datorită căruia soţul meu mai este astăzi în viaţă.

Pe data de 21 ianuarie 1998, soţul meu, care se numeşte Eugen, a fost într-o delegaţie, în interes de serviciu, la Olteniţa, cu o maşină de serviciu. La întoarcere, fără că şoseaua să fie umedă, fără să fie polei, ci în condiţii de trafic normal, singur fiind pe şosea, a pierdut controlul volanului şi maşina a ieşit de pe şosea. Avea şi ceva viteza, aşa că a trecut peste un sunt de la marginea drumului şi s-a răsturnat, rostogolindu-se de trei ori, de-a lungul maşinii, până când s-a oprit. Soţul meu nu avea centură de siguranţa pusă. Geamurile maşinii s-au spart, iar el a fost efectiv aruncat afară, probabil pe geam, pentru că uşile au fost blocate şi aşa au rămas. Cert este că nu am putut niciodată să ne explicăm cum a fost posibil ca el să fie aruncat afară. Maşina s-a transformat într-un maldăr de fiare. Iar soţul meu s-a trezit pe un câmp, întins pe spate. Fusese inconştient începând de la a doua rostogolire a maşinii, aşa că nu ştie cum de a ajuns afară. Dacă rămânea înăuntru, probabil că azi nu mai trăia. A stat 10 zile în spital, cu un traumatism la coloană, dar şi-a revenit fără mari urmări.

Ceea ce vreau să spun este că, pe vremea aceea, eram foarte tineri şi neştiutori în ale credinţei. Nu ne rugăm, nu mergeam decât ocazional la biserică. Practic nu aveam credinţa. Peste mulţi ani, când ne-am mai schimbat comportamentul, am aflat cu totul întâmplător ca pe 21 ianuarie se sărbătoreşte ziua Sf. Evghenie, al cărui nume soţul meu îl şi poarta. Pentru noi a fost clar că Sfântul, în marea sa dragoste şi milă, l-a ajutat şi l-a salvat pe soţul meu de la moarte atunci, în mod miraculos. Nu am uitat niciodată ziua aceea, iar din momentul descoperirii acestei minuni, sărbătorim această zi cu dragoste şi ne rugăm Sfântului nostru ocrotitor să ne apere în continuare de tot răul.

Slavă Maicii Domnului, Sfântului Evghenie cel atât de greu încercat şi tuturor Sfinţilor Cerului, şi slava Domnului că ni i-a dat ca puternici apărători şi ajutători pentru noi, păcătoşii!

Madalina, Bucureşti

21 ianuarie 2014

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB