Sfântul Nou Mucenic Triandáfillos

8 August 2013

Triandafillos in

Sfântul Triandáfillos s-a născut în satul Zagorá din provincia Magnesía. Încă din copilărie, lucrând ca marinar pe una din cele mai faimoase nave din Zagorá, s-a distins prin smerenie și curăția vieții, păzind nestinsă în inima sa flacăra iubirii pentru Hristos. Diavolul, privindu-l cu invidie, urla cu sălbăticie împotriva lui.

Astfel, la vârsta de șaptesprezece ani, dintr-un motiv necunoscut, a fost arestat de turci și dus în Constantinopol. Aici l-au supus la tot felul de chinuri pentru a-l sili să renunțe la credința strămoșilor lui. Sfântul însă, nici tinerețea socotidu-și-o, nici bogățiile ademenitoare ale necredincioșilor primindu-le, a rămas ferm în credință, mărturisindu-L pe Hristos: „sunt creștin și nu renunț la Mântuitorul meu Hristos”, așa cum Domnul, potrivit făgăduinței Sale, îl va mărturisi înaintea Tatălui Său și a mulțimilor de îngeri.

La vârsta de optsprezece ani, în ziua de 8 august 1680, Sfântul Nou Mucenic Triandáfillos a fost martirizat în Hipodromul din Constantinopol, câștigând, astfel, cununa mucenicească de la Domnul, Cel ce răsplătește cu bogate daruri.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB