Areopagul: Nu se constată săvârşirea infracţiunii… Gheronda Efrem, Părintele Arsenie şi Maria Psalti sunt nevinovaţi

21 June 2012

Areopagul (Curtea supremă de Justiţie Elenă) a hotărât achitarea Egumenului Efrem, a Părintelui Arsenie şi a judecătoarei Maria Psalti în procesul privind Lacul Vistonida.

Areopagul i-a declarat nevinovaţi de acuzaţia de întârziere a publicării hotărârii Judecătoriei din Rodopi care îndreptăţise, prin vot majoritar, domeniul public, în disputa juridică asupra suprafeţelor riverane lacului Vistonida.

Departamentul penal al Areopagului a decis ca hotărârea Curţii de Apel a Thraciei, prin care judecătoarea Maria Psalti, Egumenul Efrem şi Monahul Arsenie erau condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare, să fie anulată.

Decizia Curţii de Apel a Thraciei confirma acuzaţia de abuz în serviciu adusă judecătoarei, în vreme ce Egumenul Efrem şi Monahul Arsenie erau învinuiţi de instigare la abuz.

Departamentul penal al Areopagului a decis că această hotărâre judecătorească nu are motivarea corespunzătoare, conţine inexactităţi, este lipsită de o bază legală şi interpretează greşit aplicarea legii. Aşadar, pentru că nu se constată săvârşirea infracţiunii, presupusa săvârşitoare a abuzului în serviciu, adică judecătoarea Maria Psalti, este declarată nevinovată, iar învinuiţii de instigare la abuz sunt, de asemenea, declaraţi nevinovaţi.

Areopagul a judecat şi chestiunea divulgării secretului deciziei judecătoreşti, pentru care fuseseră condamnaţi Egumenul Efrem, Monahul Arsenie şi judecătoarea Maria Psalti, anulând precedenta hotărâre judecătorească de condamnare a acestora, considerând că nu are baza juridică. Hotărârea Areopagului este aceea de a-i considera nevinovaţi.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB