Urmele celei mai vechi mănăstiri din Europa în Bulgaria

20 March 2012

O echipă de Arheologii bulgari au descoperit lângă satul Zlatna Livada, în sudul Bulgariei ceea ce ei consideră a fi urmele celei mai vechi mănăstiri din Europa.

Conform celui mai recent studiu arheologic, mănăstirea Sfântul Athanasie a fost ctitorită în anul 344 de către însuşi Sfântul Athanasie al Alexandriei (296-373). Acesta a fost Arhiepiscop al Alexandriei şi unul dintre cei mai mari sfinţi ai Bisericii lui Hristos. El a scris multe lucrări de teologie de referinţă care au definitivat dogmele Bisericii creştine. El a călătorit la Constantinopol şi se crede că s-a oprit în zona Zlatna Livada, din Tracia, pe drumul vechi dintre Sardica şi Constantinopol.

Până acum mănăstirea Candida Casa, construită în anul 371 în Scoţia a fost considerată cea mai veche mănăstire creştină din Europa, urmată de mănăstirea Sfântul Martin din Pirinei, Franţa (fondată în anul 373).

Arheologii au examinat obiectele descoperite într-o peşteră apropiată de mănăstire şi au ajuns la concluzia că Sfântul Athanasie ar fi locuit în acel loc.

Cătunul Zlatna Livada (123 de locuitori) este aşezat în apropierea oraşului Chirpan, Regiunea Stara Zagora.

sursa: www.novinite.com

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB