Raport pozitiv al Procurorului Curţii de Apel referitor la arestul preventiv al Stareţului Efrem

4 February 2012

Joi, 2 februarie 2012
Romfea.gr

Procurorul Curţii de Apel, P. Mantzúnis, a prezentat un raport pozitiv la cererea Stareţului Mănăstirii Vatoped, părintele Efrem, de a-i înlocui detenţia temporară cu anumite clauze restrictive.

Procurorul Mantzúnis recomandă anchetatoarei acestui caz al schimburilor dintre Domeniul Public şi Mănăstirea Vatoped să accepte recursul pe care Stareţul l-a depus în urmă cu puţine zile, invocând motive de sănătate şi susţinând că este nevinovat de acuzaţiile infracţionale care i se aduc.

Se aminteşte că detenţia temporară a Stareţului s-a decis pe data de 23 decembrie 2011 prin ordonanţa Consiliului Curţii de Apel, care s-a întrunit pentru a soluţiona dezacordul privitor la tema arestării preventive a părintelui Efrem survenit între anchetatoare şi procurorul competent.

Domnul Mantzúnis hotărâse că Arhimandritul Efrem trebuie lăsat în libertate prin impunerea următoarelor clauze restrictive: interdicţia ieşirii din ţară şi obligativitatea înfăţişării la intervale regulate la secţia de poliţie, precum şi plata unei cauţiuni în valoare de 200 000 de euro.

Dimpotrivă, doamna Kalú s-a declarat în favoarea detenţiei sale preventive.

Ultimul cuvânt în privinţa eliberării sau nu a arhimandritului îl are judecătoarea Curţii de Apel. În cazul în care anchetatoarea respinge cererea, acuzatul poate să recurgă la Consiliul Curţii de Apel printr-o nouă cerere.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB