Nedreapta şi exagerata continuare a arestului preventiv pentru Gheronda Efrem

16 February 2012

Obştea Sfintei Mari Mănăstiri Vatoped îşi exprimă cea mai adâncă mâhnire pentru faptul că cererea de eliberare a Stareţului nostru, Gheronda Efrem, a fost respinsă.

Considerăm ca nedreaptă şi exagerată continuarea arestului său provizoriu.

Nu suntem de acord şi nu putem să înţelegem justificarea acestei hotărâri prezentată în ordonanţa emisă de anchetatoarea specială, doamna Irini Kalú, care susţine, între altele, că Gheronda Efrem ar avea înclinaţie spre delincvenţă.

Ca obşte, cunoaştem mai bine decât oricine, trăind alături de el zi şi noapte, cine este Gheronda. Este om al rugăciunii, al vieţii ascetice, al sărăciei şi  al jertfei. Viaţa şi purtarea lui duhovnicească dovedesc cu totul altceva decât aşa-zisa lui intenţie constantă de a săvârşi infracţiuni.

Considerăm, de asemenea, ca neverosimilă afirmaţia că faptele lui Gheronda sunt un indiciu că va continua să aibă un comportament infracţional şi în viitor, dacă ar fi lăsat liber.

Cu toată puterea sufletului nostru declarăm că de suntem de partea Părintelui nostru şi că păşim alături de el în această încercare a Crucii.

Insistăm asupra deplinei lui nevinovăţii şi nădăjduim să i se facă dreptate cât mai grabnic cu putinţă.

Cu acest prilej dorim să exprimăm dragostea şi mulţumirile noastre către toţi cei care s-au grăbit şi se grăbesc să susţină în fapt pe Gheronda Efrem şi Sfânta Mare Mănăstire Vatoped.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Preasfintei noastre Născătoare de Dumnezeu, suntem siguri că adevărul va străluci şi dreptatea se va restabili.

Obştea Mănăstirii

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB