Expoziţia de fotografie „OAŞA”

20 January 2012

Joi, 19 ianuarie, la orele 18, în sala Foaier a Muzeului Naţional al Ţăranului Român a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie „OAŞA”, organizat de Echipa revistei săptămânale Formula AS.

Evenimentul cultural-artistic care face parte din seria manifestărilor de aniversare a 20 de ani de la întemeierea revistei Formula AS are doi actori principali: fotoreporterul IULIAN IGNAT, redactor la revista Formula AS şi părintele PANTELIMON ŞUŞNEA de la Mănăstirea Oaşa.

Călugăr şi preot înzestrat deopotrivă cu har duhovnicesc şi cu talent de excepţie, după ce şi-a dovedit măiestria ca pictor iconar, părintele Pantelimon îşi dezvăluie în expoziţia de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, şi marele său talent fotografic, exprimat prin imagini de-o frumuseţe nepământeană. Nume foarte prezent în revista Formula AS, Iulian Ignat şi-a depus, şi el, marca pasiunii şi a talentului său fotografic incontestabil, în expoziţii notate la maximum.

Colegi de generaţie tânără (ambii au în jur de 35 de ani), cei doi artişti vor celebra o temă comună: OAŞA, mănăstire din Munţii Şureanu de care revista Formula AS este profund legată spiritual şi – prin prezenta expoziţie – cultural. Cele 48 de lucrări alb-negru şi color, cuprinse în expoziţie, vorbesc despre viaţa de zi cu zi a comunităţii de călugări de la mânăstire ori surprind credincioşi veniţi la slujbe şi la spovedanie.

Expoziţia de fotografie OAŞA a fost inaugurată în luna octombrie a anului trecut de Muzeul Astra din Sibiu şi a fost foarte bine primită de public.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 29 ianuarie 2012.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB