Terfelire josnică şi paparazzi neadormiţi

29 December 2011

Terfelirea lui gheronda Efrem de către mass-media continuă, deşi el se află în chilie, sub pază, după ce termenul de 48 de ore dat de procuror, din cauza stării de sănătate, e expirat.

Din momentul când procurorul a pus piciorul în Sfântul Munte, întreaga Grecie a aflat de la canalele de televiziune că zeci de poliţişti au blocat intrările în Sfântul Munte, au făcut controale pe mare şi pe uscat, nu care cumva ca egumenul să fugă, ba chiar au verificat şi autoturismele închinătorilor, nu cumva să iasă egumenul din Munte ascuns prin vreo maşină. Toate acestea, deoarece a fost considerat suspect de a se sustrage anchetei de către anchetatoare, iar completul de judecată l-a considerat vrednic de a fi închis preventiv….

Dacă chiar se va dovedi că atâţia poliţişti au acţionat pentru a controla situaţia, pentru ca egumenul Mânăstirii Vatopaidisă nu fugă, încât fost efectuate zboruri cu elicopterul şi raiduri maritime, atunci să dormim liniştiţi diseară, căci , cu aceeaşi bărbăţie, îmi închipui, ei ne păzesc şi frontierele, ne protejează de infracţiuni, ne patrulează oraşele noaptea, să nu ne găsim în pericol din pricina răufăcătorilor şi bandiţilor. Aşadar, se pare că eu trăiesc într-o altă ţară, căci credeam că numărul poliţiştilor este atât de restrâns încât din cauza asta nu vedem niciunul să patruleze în zonele dificile ale oraşelor.

Mă întreb cine cred ei că este Efrem, de concentrează o forţă aşa de mare, să creadă lumea că, ia uite, dacă pentru un gheronda fac asta, ce vor face pentru unul care într-adevăr ne pune în pericol ?

S-ar putea, însă, să nu fie valabil aşa ceva, după cum ne spun unele surse din poliţie cu care am stat de vorbă: „nu e cazul să facem controale şi nu s-a făcut niciun control pentru Efrem, noi doar l-am însoţit pe procuror în Munte pentru executarea mandatului”.

Atunci, pentru ce motiv, canalele de televiziune descriu scene de urmărire, dând informaţii care nu există şi pe care nu le deţin ? De ce auzim lucrurile astea la principalele buletine de ştiri din seara de Crăciun: „Sfântul Munte a fost înconjurat, se fac controale asupra tuturor autoturismelor pentru ca Efrem să nu fugă. Se fac cercetări şi pe mare etc.”.

Cu câtă uşurătate pot ei să condamne oamenii, să încropească reportaje şi să dea senzaţia că respectivul om este un răufăcător… Ar trebui să ne concentrăm asupra însemnătăţii subiectului şi să fim puţin serioşi faţă de ceea ce proferăm în urechea telespectatorului. Doar dacă nu există un motiv şi vrem să creăm senzaţia că monahul este criminal, deci să facem lumea să gândească: „bine fac, să-l prindă, să-l bage la închisoare şi să ne liniştim”.

De ce nu ne ruşinăm un pic, zic eu, suntem ţara care judecă repede şi superficial oamenii. Ţara impresiilor şi a politicienilor inexistenţi care lasă lumea să fie defăimată fără motiv, fără logică şi cu învinuiri fără substanţă. Pe de altă parte, încerc să-mi aduc aminte dacă astfel s-au comportat autorităţile şi în cazul afaceriştilor are datorează miliarde la buget din TVA, dar cu multiple proprietăţi, şi care au lăsat neplătiţi sau fără slujbă funcţionari ce munceau ca sclavii, fără să vadă o leţcaie.

La fel, cu personalităţile politice acuzate de luare de mită, cu politicienii care s-au amestecat în scandaluri care au dezbinat Grecia, precum scandalul Siemens ? Acelaşi lucru s-a petrecut cu toţi aceia care au conceput fiascoul de la bursă, în dauna proprietăţilor şi caselor altora ?

Nu, pentru că dacă s-ar fi petrecut aşa şi nu mi-aş aduce aminte, mi-aş cere iertare …

sursa: presaortodoxa.wordpress.com

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB