Despre arestarea Stareţului Efrem

26 December 2011

„Simt o profundă mâhnire şi dezamăgire în faţa acestei hotărâri a justiţiei elene ca, în Ajunul Crăciunului, să aresteze un stareţ”, a menţionat între altele Înaltpreasfinţitul Mitropolit kir Athanasie, comentând decizia de arestare preventivă a Stareţului Efrem.

Mitropolitul Athanasie al Limasolului

De asemenea, Mitropolitul Limasolului, referindu-se la personalitatea Stareţului a subliniat: „Stareţul Efrem s-a dăruit cu totul Bisericii şi slujirii poporului lui Dumnezeu”.

„Justiţia se poartă cu el de zici că ar fi un răufăcător care pune în pericol Grecia! Carevasăzică, şi-au rezolvat celelalte probleme şi acum sunt puşi în pericol de Gheronda Efrem?”, s-a întrebat Mitropolitul Limasolului, kir Athanasie.

În alt punct, Mitropolitul Athanasie a menţionat că „decizia aceasta este foarte tristă…”.

E de menţionat că vlădica Athanasie, în după-amiaza zilei de vineri a avut o convorbire telefonica cu Stareţul Efrem.

„Stareţul Efrem este foarte liniştit şi s-a predat voii lui Dumnezeu! «Dacă Dumnezeu a îngăduit, fie binecuvântat», mi-a spus el…”, a adăugat vlădica Athanasie cu privire la convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Stareţul.

Încheind, Mitropolitul Limasolului a subliniat: „Pentru Gheronda Efrem, această încercare va fi o binecuvântare de la Dumnezeu şi începutul unui nou urcuş duhovnicesc…”.

„Pentru ceilalţi, însă, nu ştiu ce va fi”, a arătat în acest sens Mitropolitul Athanasie.

de Emilios Polighénis

sursa: romfea.gr

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB