De întâi iulie 2013, un număr mare de închinători s-a adunat la Mănăstirea Vatopedi, pentru parastasul Bătrânului Iosif Vatopedinul. La 4 ani de la adormirea cuvioasă a celui ce a dat o nouă viață Mănăstirii Vatopedi, simțămintele de tristețe s-au transformat în bucurie, pentru rugăciunile Bătrânului.
Printre închinători s-au numărat și Athanásios, Mitropolitul Limassolului, Pávlos, Mitropolitul Glyfadei, Theoprépios, episcopul ucrainean de Alexandria și Svitlovodsk, egumenul mănăstirii Simonos Petras, arhimandritul Elisei, egumenul mănăstirii Karakalu, arhimandritul Filotheos, precum și egumenul Sfintei Mănăstiri a Sfântului Serafim de Sarov din Trikorfo, arhimandritul Nektários Moulatsiótis.
Pávlos, Mitropolitul Glyfadei
Athanásios, Mitropolitul Limassolului
Arhimandritul Elisei, Egumenul Mănăstirii Simonos Petras
Egumenul mănăstirii Karakalu, arhimandritul Filotheos
Într-un ceas binecuvântat și într-o atmosferă de praznic, plină de bucurie, cântările stranei vatopedine și mirosul de tămâie ne-au mutat înspre cele cerești.
La sfârșitul slujbei din katholikon ne-am adunat la mormântul Bătrânului, unde mirosea a busuioc. Am îngenuncheat împreună cu părinții la ectenii, bucurându-ne de prezența simțită a Bătrânului.
Cu străpungere au slujit Egumenul Efrem și ceilalți arhimandriți, săvârșind pomenirea întru veșnică odihnă a Bătrânului Iosif.
La final ne-am adunat în Synodikon, pentru omilie și kérasma.
Să avem parte de rugăciunile Bătrânului Iosif Vatopedinul! A consemnat: Mihaíl Doudoúdis din Sérres