Cugetări duhovnicești 14

12 January 2014

makrina 2 inAșa a spus Stareța? Să fie binecuvântat! Atunci când nu dați importanță cuvântului ei, vă păgubiți. Să ne fie gura pecetluită, ca să putem spune Rugăciunea în sinea noastră; atunci nici nu ne vom mânia, nici nu vom judeca. De aceea se cere să avem trezvie- trezvie-trezvie! Atunci Dumnezeu ne va milui, ne va întări, ne va ajuta mult. Dacă avem luare aminte, ne va încununa Hristos. Ați văzut cât prețuim pe omul atent!

Omul atent nu spune multe cuvinte, nu se grăbește să-și dea cu părerea. Să fim atenți la multa vorbire. Să ne mușcăm puțin limba, să nu ne lungim cu vorba, ca să spunem și vreo rugăciune. Ca să putem să ne rugăm și noaptea puțin, să ne amintim în rugăciune și de oamenii care au nevoie…

Pentru aceasta să cerem de la Domnul prudență, să fim conștienți de ceea ce spunem sau nu spunem.

Dacă fi fost bolnavi, dacă am fi avut carcinoame și am fi avut dureri, nu L-am fi rugat oare pe Dumnezeu să ne vindece?

La fel este pentru noi grăirea împotrivă, îndrăzneala și judecata – cancer duhovnicesc. Să nu deschidem uși și ferestre gândurilor care vin peste noi, să nu le răsfățăm și să le oferim și fotoliu pe care să șadă comod în inima noastră. Apoi cum ne vom slobozi de ele?

Dumnezeu vreau să alungăm gândurile. Orice gând necurat – la gunoi!

Să fim neșovăitori în biserică, în slujirea noastră, și Dumnezeu ne va ajuta. Fii cu luare aminte și păzește-te de îndrăzneală, de vorbirea cu glas tare, de multa vorbire și judecată.

Să nu vă faceți lăcaș al gândurilor necurate. Oricâtă îngăduință ar arăta întâi-stătătorul vostru duhovnicesc, până la urmă tot intervine Dumnezeu asupra fiecăruia dintre noi. Și să ne rugăm pentru Ghéronda. Să spunem: Doamne Iisuse Hristoase, ajută pe robul Tău! Și Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, întărește pe robul Tău.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB