Sfântul Nectarie – Sfântul care s-a jertfit pe sine pentru păcatele poporului

9 November 2013

Sâmbătă, 9 noiembrie, Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Cu acest prilej, biserica din cartierul ieşean Alexandru cel Bun, închinată Sfântului Ierarh din Eghina, şi-a serbat hramul. Un număr mare de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, dimpreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de corala Bisericii „Sf. Nectarie“, dirijată de Ana Dumitru.

IPS Teofan - Sf Nectarie

La finalul slujbei, pr. paroh Petrică Lehaci a mulţumit Mitropolitului Teofan pentru participarea la hram şi a prezentat primul album (dublu cd) al corului psaltic Nektarios al bisericii ieşene: „Vecernia şi Utrenia Sfântului Nectarie”.

Cei veniţi să-l cinstească în mod deosebit de ziua lui pe Sfântul vindecător de cancer, s-au aşezat la rând pentru a se închina cinstitelor moaşte, aflate în baldachinul din curtea bisericii.

Anul acest s-au împlinit şapte ani de când au fost adusă părticica din moaştele Sfântului Nectarie în acest sfânt lăcaş. În ultimul an, aici au continuat lucrările de pictură în tehnica fresco, în prezent fiind finalizată în proporţie de 80% din pictura sfântului locaş.

După citirea Evangheliei, ÎPS Teofan a vorbit despre viaţa Sfântului Nectarie – Sfântul care s-a jertfit pe sine pentru păcatele poporului:

Loading the player ...
Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB