O minune a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, în Congo

27 July 2013

În anul 1997, povestește părintele diacon Spiridon din Congo, soția mea, Marina, era însărcinată. În primele trei luni a stat la pat fără să poată face nimic, pentru că sarcina îi provoca dureri mari. Eforturile medicului au rămas fără nici un rezultat. Văzând că starea soției mele se înrăutățește și că ar putea chiar muri, am luat cartea de rugăciuni și am citit Paraclisul Maicii Domnului, apoi m-am rugat pe metanier: 100 de komboskini către Hristos, 100 către Maica Domnului și 100 către Sfântul și tămăduitorul Mucenic Pantelimon. L-am rugat cu multă durere și credință să o vindece pe soția mea, pentru că știam că este mare făcător de minuni.

thavma in

După ce am terminat rugăciunea, m-am întins pe podeaua de lut din coliba mea. În timp ce dormeam, am simțit o mare bucurie în inimă. În același timp, am auzit pași înaintea ușii. M-am ridicat și am văzut că soția mea era pe pat. Am ieșit afară şi m-am aflat înaintea unui tânăr luminos. La început am fost surprins, apoi m-am cutremurat, înțelegând că este Sfântul Pantelimon. Acesta a rămas în fața mea câteva secunde, fără să-mi vorbească, şi a dispărut imediat. Am intrat în colibă dând slavă lui Dumnezeu și Sfântului.

kalivi

Din ziua aceea, starea de sănătate a Marinei a început să se îmbunătățească. Sfântul Pantelimon făcuse o minune. Soția mea a născut la vreme, fără dureri, un băiat căruia i-am dat numele Sfântului.

Mulțumesc Preabunului nostru Dumnezeu!

Diaconul Spiridon, catehet al Parohiei Sfânta Sofia și fiicele, Kipusi, Lubumbasi, Congó.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB