Expoziţia “Rădăcini brâncoveneşti” de Elena Murariu

25 June 2013

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 27 iunie 2013, ora 18.00, Sala Irina Nicolau, la vernisajul expoziției RĂDĂCINI BRÂNCOVENEȘTI de Elena Murariu, curator Monica Morariu.

afisradacinibrancovenesti

Lucrările prezentate au ca sursă de inspirație viața Sfinților Brâncoveni, arta brâncovenească și tradițiile spațiului românesc. Această expoziție este prima dintr-o serie de astfel de manifestări dedicate de artistă Sfinților Brâncoveni, la 300 de ani de la martiriul acestora, și cuprinde lucrări de grafică și pictură.

Expoziția va fi prezentată de acad. Răzvan Theodorescu.

Cu acest prilej, va fi lansat și volumul RĂDĂCINI BRÂNCOVENEȘTI, care constituie un catalog orientativ al expozițiilor închinate de artistă Sfinților Brâncoveni.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Naționala de Arte din București, promoția 1987, și s-a specializat în restaurare de pictură murală la ICCROM, Roma. Activează ca restaurator de pictură murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă sacră de tradiție bizantină. A participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au consacrat recunoașterea valorii lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei sacre.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până în ziua de 19 iulie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB