Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă

16 March 2012

Pentru al şaptelea an consecutiv Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale, prin Centrul de Coordonare Pedagogică organizează Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă. Acest proiect se adresează în principal copiilor familiilor de români din Europa Occidentală şi Meridională.

„Tabăra internaţională de tradiţie şi spiritualitate” este organizată, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Iosif, de Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale şi Meridionale (în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în primii ani si în 2011).
Proiectul vine în întâmpinarea necesităţii de a oferi copiilor români din diasporă posibilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică şi religioasă a părinţilor lor, dar şi de a trăi timp de 2 săptămâni în ţara de origine.

Tabăra oferă copiilor posibilitatea să desfăşoare activităţi într-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere: atelier de icoane, atelier de linogravură, atelier de teatru, atelier de dans, de muzică, de limba română etc. De asemenea, copiii vor descoperi frumuseţile naturii prin vizitarea peşterilor şi a împrejurimilor taberei, vor dobândi cunoştinţe despre tradiţiile româneşti şi despre credinţa strămoşească prin intermediul catehezelor, al excursiilor şi drumeţiilor.

După succesul taberelor de la Tismana din 2006, 2007, 2008, 2010, 2011 şi Neamţ 2009, 2010, 2011, peste o sută de copii şi adolescenţi sunt aşteptaţi să participe şi la taberele din 2012, care se vor desfăşura la Tismana (tabăra nou renovată) în perioada 12 – 21 iulie şi la Mănăstirea Neamţ (Seminarul Teologic) în perioada 07 – 18 august.

Sursa: www.educatie-catehetica.ro

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB