Lansare de CD-uri duhovniceşti la Alba Iulia

23 March 2012

Joi, 8 martie 2012, a avut loc prima lansare a dublului CD audio cu titlul „Cultura filocalică” a Părintelui Rafail Noica. Evenimentul va avut loc la finalul conferinţei cu tema „Bucurie postului” susţinută astăzi, de la ora 18.00, în Aula Facultăţii de Teologiei Ortodoxă din Alba Iulia, de Părintele Constantin Necula. Este ultimul CD audio lansat de Radio Reîntregirea şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi cuprinde o conferinţă susţinută de Părintele Rafail Noica la Alba Iulia în anul 2002, precum şi răspunsurile oferite de Părintele Rafail celor prezenţi în sală.

Până în prezent Radio Reîntregirea a editat mai multe CD-uri cu conferinţele Părintelui Rafail Noica: „Ortodoxia este firea omului”, „Vocaţia monahală”, „Ce este omul” (2 CD) şi „Cuvântul proorocesc şi experienţa harului” (2CD). Toate aceste CD-uri sunt disponibile în librării sau prin comandă.

Fiu al marelui filosof român Constantin Noica, părintele Rafail s-a născut în anul 1942. În familie primeşte o educaţie creştină sumară. La vârsta de 13 ani pleacă împreună cu mama şi cu sora lui în Anglia cu scopul primirii unei educaţii mai alese. Vârsta căutărilor se manifestă şi în latura spirituală. Trece pe la mai multe confesiuni creştine şi în cele din urmă se întoarce la ortodoxie în anul 1961. Providenţial îl întâlneşte pe părintele Sofronie Saharov, povăţuitorul duhovnicesc al mănăstirii Essex, din Anglia, care îl tunde în monahism în anul 1965. S-a întors în România în 1993 după 38 de ani, “aidoma slăbănogului din Evanghelie” şi s-a stabilit într-o sihăstrie din Munţii Apuseni. Pe lângă ajutorul cel mai mare şi mai important pe care-l dă lumii prin rugăciune, părintele Rafail Noica îşi împlineşte şi ascultarea de a-i face cunoscuţi neamului său pe duhovnicul său, Părintele Sofronie Saharov şi pe „bunicul” său duhovnicesc, Sfântul Siluan Athonitul, traducând din scrierile acestora.

Marţi, 20 martie 2012, la finalul conferinţei duhovniceşti de la Facultatea de Teologiei Ortodoxă din Alba Iulia a avut loc a doua lansare. Este vorba de CD-ul „Mijloace practice de pregătire pentru Liturghie şi împărtăşire”, care cuprinde un interviu cu Părintele Dionisie Ignat, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” de la Albac, realizat de Părintele Sabin Vodă.

Dialogul cuprinde teme esenţiale legate de înţelegerea rostului Sfintei Liturghii în viaţa noastră, de felul în care să ne pregătim pentru Liturghie şi cum să participăm deplin împărtăşindu-ne cu Trupul şi Sângele Domnului. Sfânta Liturghie este cea mai importantă slujbă a Bisericii, este locul în care pâinea şi vinul se preschimbă în Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Liturghia este „bucătăria” în care se pregăteşte mâncarea pentru viaţa veşnică, zice Părintele Dionisie Ignat în acest interviu: „În Liturghie, prin împărtăşanie, ni se face o infuzie de viaţă veşnică, începem să ne înveşnicim.” Spovedania, postul, cateheza şi rugăciunea trebuie să stea la baza pregătirii noastre pentru Liturghie şi pentru Împărtăşanie, continuă Părintele Dionisie de la Albac. „Cei care postesc miercurea şi vinerea, care ţin cele patru posturi integral şi care nu sunt certaţi cu nimeni – şi au binecuvântarea duhovnicului – se pot împărtăşi în fiecare duminică, fără să mai fie nevoie să postească în plus”, ne învaţă Părintele Dionisie.

Cele 2 CD-uri audio ale Părintelui Rafail Noica cu titlul „Cultura filocalică”, dar şi cel al Părintelui  Dionisie Ignat pot fi achiziţionate la preţul de 17 lei, respectiv 15 lei de la Catedrala Reîntregirii şi de la magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti din ţară. Comenzi se pot face şi on-line pe adresa: www.reintregirea.ro sau la telefon 0258-810373 sau pe adresa de mail: [email protected].

Sursa: www.reintregirea.ro

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB