A fost descoperită o imagine sculptată a Turnului Babel, veche de 2.500 de ani

4 February 2012

O sculptură de la Turnul Babel a fost găsit pe o tăbliţă de piatră datând din urmă cu peste 2.500 de ani. Această descoperire vine după recenta publicare a cărţii „Inscripţiile regale cuneifome şi texte similare” în colecţia Schøyen.

Colecţia este deţinută de către om de afaceri norvegian Martin Schøyen, care a adunat peste 13.000 de manuscrise vechi şi comprimate.

Una dintre imagini îl prezintă pe regele Nabucodonosor al II-lea, care a domnit în Babilon acum 2.500 de ani, stând în picioare lângă un ziggurat enorm – o structură piramidală dedicată zeului Marduk, despre care unii cercetători cred că este celebrul Turnul Babel din Biblie.

Această reprezentare lui Nabucodonosor este una dintre cele doar patru existente în lume.  Profesorul Andrew George spune: „Celelalte sunt sculptate în stâncă şi se găsesc în Liban, la Wadi Brisa (care are două sculpturi) şi la Shir es-Sanam. Toate aceste monumente sunt în aer liber într-o stare foarte proastă şi reprezentările regelui sunt mult mai puţin impresionante decât cea descoperită pe această tăbliţă”

Turnul Babel (în ebraică Migdal Bavel, în arabă Burj Babil) este o structură pomenită în capitolul 11 din Cartea Facerii, un turn uriaș intenționat a fi principala realizare a orașului Babilu, numele akkadian pentru Babilon. Babel era un oraș unde toți oamenii vorbeau o singură limbă, fiind primul oraș construit după Potop. Oamenii au hotărât ca orașul lor să aibă un turn atât de mare încât vârful său „să ajungă la cer”. Însă, după cum este relatat în Sfânta Scriptură, Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era închinat unei religii false, cu scopul de a aduce faima constructorilor lui (Facere 11:4). Însă Dumnezeu, văzând că oamenii păcătuiau împotriva Lui, le-a amestecat limbile și a împrăștiat oamenii pe tot pământul.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB