„Stareţul Efrem – victimă a jocurilor politice”

29 December 2011

Marţi, 27 Decembrie, Înaltpreasfinţitul Panteleímon a slujit la paraclisul Sfântului Ştefan din Veria. La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, Înaltpreasfinţitul s-a referit la viaţa Sfântului Ştefan care se distingea prin curăţia vieţii sale şi nerăutatea sa.

Înaltpreasfinţitul, referindu-se la problemele de actualitate şi-a exprimat nemulţumirea faţă de hotărârea arestării preventive a Părintelui Efrem, caracterizând alegerea zilei şi a perioadei aplicării acestei decizii ca fiind deloc întâmplătoare, ci chiar bine studiate.

„Deşi călăii întâiului-mucenic Ştefan vedeau pe faţa Sfântului puritatea şi curăţia vieţii sale nu au ezitat să îl execute, pentru că primiseră acest ordin «de sus», aşa ceva se vede că se întâmplă şi cu Gheronda Efrem a cărui viaţă este curată, plină de fapte bune, de rugăciune şi nevoinţă.

Unii, deci, vor, ca nişte alţi călăi să îl  «omoare» executând ordine «de sus».

Părintele Efrem este victima tuturor acestor jocuri politice de culise, însă îndurând toată această situaţie el va avea răsplată cerească. Dar vai ş-amar de toţi cei care încearcă să se folosească fie economic, fie politic de pe urma lui Gheronda Efrem, a Sfântului Munte, a Bisericii!

Biserica este totdeauna prigonită, fie la vedere, fie în ascuns de către toţi cei care îi pizmuiesc lucrarea, de către toţi cei care vrăjmăşesc credinţa ortodoxă a strămoşilor noştri, de către toţi cei care Îl urăsc pe Dumnezeiescul Prunc.

Rugăciunile noastre sunt alături de Gheronda Efrem, dar şi de întreaga obşte a Sfintei Mănăstiri Vatoped care trece prin această grea încercare”. […]

Traducere: Ana Theodoru

Sursa: romfea.gr

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB