„Prigonirea lui Efrem este dovada prigonirii Bisericii”

30 December 2011

O dovadă a prigoanei în care se găseşte, în realitate, Biserica, puse în practică de o anume parte a societăţii în care domină puterile potrivnice lui Dumnezeu – astfel a fost considerată hotărârea judecătorească de arest preventiv a Egumenului Mănăstirii Vatoped, Arhimandritul Efrem, de către Mitropolitul Kerkyrei, Nectarie, în cuvântul său ţinut în biserica Sfântului Spiridon, la Vecernia praznicului Naşterii Domnului.

Văzând respingerea lui Hristos de către puternicii zilei, Mitropolitul Kerkyrei a subliniat că este cel puţin o provocare faptul că tocmai aceia care nu au permis inculparea celor care au dus ţara în situaţia dezastruoasă actuală continuă să prigonească şi să stigmatizeze social Biserica.

 I-a deranjat încercarea unui egumen de a proteja proprietatea unei Mănăstiri istorice, căreia îi slujeşte, cu scopul de a da o mână de ajutor societăţii aflate într-o perioadă de criză, şi acum izbucnesc cu furie împotriva Bisericii.

Oamenii, însă, se vor împotrivi, pentru că văd unde vom ajunge în cele din urmă.

Mitropolitul a considerat această atitudine a celor aflaţi la guvernare ca fiind provocatoare la adresa sentimentului religios al poporului grec, subliniind că, de fiecare dată când ţara prăznuieşte mari sărbători religioase, precum Crăciunul sau Paştele, cercurile care luptă împotriva Bisericii încearcă să provoace zgomot şi să compromită persoane şi conştiinţe.

Eforturile le sunt zadarnice, a remarcat Mitropolitul.

Biserica va rezista, iar persoanele care acum sunt atacate vor ieşi din aceste ispite mai puternice şi mai susţinute de dragostea oamenilor.

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB