Lansarea cărţii „Să nu ne răzbunaţi” la Cluj

7 April 2012

Fundaţia „Sfinţii Închisorilor” şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – Filiala Cluj a organizat Miercuri, 4 aprilie 2012, de ora 18:00 în sala C5 de la cantina din campusul Haşdeu, la conferinţa „Să nu ne răzbunaţi! – mărturii despre suferinţele românilor din Basarabia”. Invitat special la acest eveniment va fi Monahul Moise, coordonatorul cărţii „Sfântul Închisorilor” şi al volumelor „Să nu ne răzbunaţi”. Evenimentul a cuprins lansarea cărţii „Să nu ne răzbunaţi” şi vizionarea unui film despre suferinţele din Basarabia.

„Cu ani în urmă, m-am gândit să alcătuiesc un fel de Pateric cu figuri şi întâmplări deosebite din temniţele comuniste. Am citit memoriile celor trecuţi prin puşcării, am stat de vorbă cu foşti deţinuţi politici şi-am cercetat, săptămâni la rând, dosarele de la CNSAS.

Ulterior, un grup de oameni inimoşi a avut ideea construirii unei arhive video, cu filmări de nivel profesional, cu foştii deţinuţi politici. După aproape un an şi jumătate, s-au adunat sute de ore de filmare, cu mărturii foarte interesante.

Viziunea Patericului s-a modificat substanţial şi cititorul are acum în mână o primă apariţie din seria Să nu ne răzbunaţi!

Sub acest titlu vor fi reunite cărţi cu mărturii (din interviurile filmate şi din ceea ce am adunat înainte) şi  dvd-uri cu filme documentare.

Acest prim volum ne pune în faţă drama celei mai pătimite părţi a pământului românesc, Basarabia.” (monahul Moise)

Cartea conţine un dvd cu filmele: Deportările în Siberia, Deţinuţii politici din Basarabia, Foametea din Basarabia (1946-1947).a

Cuprins
Adrese ale altor pagini WEB